Släpp fokus på dig själv

17 maj 2014

Så mycket i våra liv handlar om oss själva. Min karriär, min bostad, min semester, min relation, min otränade kropp, min depression, min olycka. Från vi är små tränar vi oss i att tänka på oss själva, att ha vår egen lycka som livets projekt. Detta trots att forskningsstudier visat att vi faktiskt mår bättre när vi riktar fokus utåt, när vi tänker på och bryr oss om andra. När vi inte tar oss själva på så sjukt stort allvar.

Istället för att när vi känner oss nere sitta hemma och funderar på varför vi inte mår bra eller känna oss kritiska till att vi inte är så bra som vi borde vara, så mår vi mycket bättre av att acceptera känslan av nedstämdhet och sedan tänka på...någon Annan!

Etiketter: compassion cft

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln