Tänk om fler politiker och företag kunde säga "vi gjorde fel"...

17 juni 214

...och ta ansvar istället för att skylla ifrån sig, förneka och försöka skyla över. Vad skulle det leda till för värld? Vad skulle det innebära om vi vågade titta på våra svagheter och misslyckanden och säga "Okej, vi gjorde vårt bästa, det är svårt. Livet och samhället är komplext. Men vi ska försöka göra det lite bättre nästa gång".

"Att inte ta på sig skulden är ett samhällsproblem. Har du sett en politiker som tar på sig skulden? Knappast företag heller...Det är som att det har blivit fult att säga förlåt. Kanske ser vi ett narcissistiskt förhållningssätt i oförmågan att be om ursäkt? Säger du förlåt, måste du sticka hål på den uppblåsta ballongen, på din grandiosa självbild. Luften pyser ut - du var visst inte så bra som det verkade. Det är inte konstigt, egentligen. Har vi en svartvit bild av människor, där det inte är okej att misslyckas så vågar ingen ta ansvar. Då tar det mot att säga -Jag gjorde fel"
Utdrag ur boken på bilden. 

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln