Ny studie om compassion och grubblande

26 augusti 2014

En ny studie visar att ett förhållningssätt av compassion hjälper en att våga stanna kvar i  svåra känslor vilket gör att känslorna efter ett tag naturligt lägger sig.
En annan strategi som vi människor ofta använder sig av för att hantera jobbiga känslor är oro och grubbel. Detta gör vi för att våra hjärnor tror att det är ett bra sätt att lösa problem och det ger en känsla av att oron och obehaget minskar. Men detta är enbart kortsiktigt. Genom att grubbla håller vi istället igång vårt stessystem vilket gör att vi blir mer och mer oroliga och upplever mer obehag. Men att klara av att stanna kvar i obehaget och tillåta det att finnas där är tufft eftersom det på kort sikt gör att vi mår sämre. Att då ha strategier att ta till som hjälper en igenom det obehagliga kan vara det som är avgörande för om man vågar ta steget.
Läs mer om studien: http://greatergood.berkeley.edu/article/item/how_self_compassion_beats_rumination

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln