Sammanfattning av forskningsläget på CFT

8 december 2014

Som psykolog utbildad vid Uppsala Universitet så är forskning och evidens för det jag arbetar med otroligt viktigt. Compassionfokuserad terapi som hel terapimetod är än så länge såpass ny att man inte har hunnit göra stora kontrollerade randomiserade studier för att visa dess effektivitet. Däremot bygger terapin på metoder och tekniker som har forskningsstöd. Jag baserar därför mina terapier på Kognitiv Beteendeterapi och tar in ett förhållningssätt av compassion och compassion-övningar utifrån det som har forskningsstöd. 
Det har nu kommit en första vetenskaplig artikel som sammanfattar forskningsläget än så länge på CFT: Psychotherapeutic benefits of compassion-focused therapy: an early systematic review

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln