Hur det hänger ihop - act, self-compassion, mindfulness

5 januari 2015

Detta blogginlägg vänder sig till dig som är psykolog eller terapeut. Inom psykologin kommer det nya begrepp och nya terapiinriktningar allt eftersom psykologin utvecklas och forskningen går framåt - ACT, mindfulness, CFT, DBT osv. 
Med olika inriktningar kommer alltid en fara i att det blir konkurrens, konflikter, skapas motsättningar som egentligen inte finns. Därför tycker jag det är givande när det skrivs artiklar som reder ut likheter och hur man får ihop de olika metoderna. I kapitlet Self-compassion and ACT av Kristin Neff och Dennis Tirch beskrivs self-compassion som en förmåga som kan tränas upp genom olika terapiformer. Författarna reder ut hur Compassion kan integreras i ACT och hur CFT, ACT och mindfulnessterapier hänger ihop och kan dra nytta av varandra. Trevlig läsning!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln