Att få män att kunna prata om hur de mår

11 januari 2015

När vi människor känner en gemenskap, att vi inte är ensamma om vår upplevelse, så minskar skam och det skapas trygghet och lugn. Den tryggheten kan göra att vi får kraft att kunna tolerera våra svårigheter och göra något åt dem. I dagens SvD kan du läsa om Charlie Eriksson som har skapat kampanjen aldrigensam.com. Han vill få människor – och framför allt unga män – att kunna berätta om hur de mår. Kampanjen stöds av bland annat DIF. Ur artikeln:

Vad är din tanke med Djurgården?– Att få uppmärksamhet genom att sätta in ämnet i en manlig värld. När de väljer att samarbeta säger de att psykisk ohälsa inte är farligt, att de kan förknippas med det. Om föreningen tar ställning får man fansen på köpet. DIF är fotboll, det är manligt, slåss, öl.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln