CFT och kroppen

27 maj 2016

I början av våren hörde Klara Karnerud av sig till mig. Hon är fysioterapeut och var nyfiken på CFT och undrade om inte jag ville hålla en workshop om fysioterapeuter som arbetar med Basal Kroppskännedom. Det lät intressant och jag blev glad att CFT börjar leta sig ut till andra yrkesgrupper. Jag alltid upplevt att det är för uppdelat mellan kropp och hjärna i vården och samhället och jag själv känner ett stort behov av att få in arbete runt kroppen mer i terapirummet. Så Klara organiserade kursen och jag begav mig till Röstånga i Skåne utan att egentligen veta vad jag hade att vänta mig. 
Det blev två fina dagar med 20 engagerade fysioterapeuter, och det visade sig att CFTs teori och förhållningssätt passade utmärkt med Basal Kroppskännedom och gav dem något de saknat. Och jag upplevde att min förståelse för hur vi kan arbeta mer med kroppen i terapier ökade och min nyfikenhet att lära mig mer. 
CFT har i sin metod förhållningssättet att vi använder det som fungerar och därför låser vi oss inte fast vid teorier eller tekniker utan kan integrera och utveckla metoden. Det gör det möjligt att skapa nya möten med andra metoder och yrkesgrupper och se att det vi gemensamt önskar göra är att öka förståelse för människan, hennes villkor i världen och hur vi kan minska lidande och öka välmående.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln