Trött på all input

22 november 2017

För mig är det alltid lite dubbelt när jag skriver ett blogginlägg. Vi blir så överösta av information ständigt och problemet för många av oss är att vi aldrig får chans att ha en stilla stund där vi bara är med det som är, utan sociala medier, tidningsartiklar, bloggar, musik, någon som berättar något, mail att kolla, podavsnitt. Våra hjärnor bara kokar och kickar på den belöningskänslan det ger att kolla något, att stimuleras. Men vi tappar något viktigt som handlar om att bara vara, att få chans att tänka en tanke fullt ut, att stilla reflektera eller bara vila från alla intryck. Och det har blivit så normaliserat. Det är så vi nu är vana att leva.

Men jag märker hur jag mer och mer får en längtan efter att bara stänga av all input, att logga ut från sociala medier, tidningar, poddar, information. Och bara vara precis där jag är. Utan paniken över att behöva lära sig mer, ta in mer, vara mer påläst. ”Det här är tillräckligt”. Och istället börja ta in mig själv och de människor jag har runt mig, just nu.

Och samtidigt så finns det såklart en fördel med internet, med all information, med bloggar och tankar som delas. Men vi är så nya på att förstå hur vi ska använda internet på ett hjälpsamt sätt. Än så länge beter vi oss som ett barn som fått 4 kg godis ställt framför sig. De flesta av oss har blivit beroende av ständig stimulans. Vi står inte ut med att bara vara med oss själva och de vi har runtomkring oss. 

Så detta är ett blogginlägg som jag på ett sätt hoppas att ingen läser, att du istället väljer bort det för att tänka en egen tanke.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln