Smärtan och samhörigheten

Smärtan och samhörigheten

10 februari 2018

Idag tänker jag på ledsenhet och hur vi behöver känna en trygghet och samhörighet för att våga känna. Att veta att det finns någon där att få tröst av. Alla har inte någon sådan person i sitt liv, andra har det men rädslan för att visa sig sårbar gör att man inte vågar visa vad man känner. Och ibland känner vi oss alla bara så ensamma - för så är det att vara människa. Idag fascineras jag återigen av kultur - hur musik och böcker kan ge en sådan stark känsla av en större gemenskap. Alla människor känner smärta, alla blir sårade. Vi är inte ensamma med det vi upplever. Och vågar vi känna så läker vi. Just idag läser jag Åsa Nilsonnes ärliga bok "Processen" om sitt liv som psykiater - hon berättar om osäkerhet, misstag och egen ångest. Och hur vi alla bara är så himla mänskliga.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln